De gidsen bestaat uit een groep van ongeveer 35 meiden tussen de 10 en 14 jaar, samen met 9 enthousiaste stafleden. Elke donderdagavond van 18.30-20.30 uur komen wij bij elkaar.

Wat wij doen varieert enorm zodat er voor iedereen wat leuks bij zit. Wij gaan op donderdagavond regelmatig naar het bos, we organiseren actieve binnen en buiten spellen en GPS tochten en op een regenachtige avond gaan we knutselen of leren we pionieren. Als voorbereiding op het jaarlijkse zomerkamp houden wij ook kook activiteiten, leren we de nodige tochttechnieken, maken we af en toe een kampvuur en leren we onze eigen tenten op te zetten.

Het jaarlijkse zomerkamp is uiteraard ons hoogtepunt van het jaar. Dit is de vijfde week van de basisschoolvakantie. Elk jaar gaan wij samen met de verkenners op kamp. We zetten onze eigen slaaptenten en kooktenten op. Aan de hand van een leuk thema doen wij actieve spellen waardoor de sterkste en slimste ronde zal winnen en de kamptotum zal bemachtigen. 

De programma’s, weekenden weg en het zomerkamp worden georganiseerd door de gidsenstaf. Dit is een enthousiaste groep mensen tussen de 18 en 30 jaar. De staf bestaat uit Bas van Loenhout, Nanette Wijngaarde, Tim Verwijmeren, Marloes Brouwers, Koen van den Berg, Tim Bakker, Vera Poppelaars, Karlijn Houtepen, Isabel Pijnappels en Indy Visser.

Lijkt het jou ook leuk om bij de gidsen te komen? Neem dan contact met ons op Contactformulier Gidsen en kom eens op een donderdagavond om 18:30u vrijblijvend kijken. Je bent van harte welkom!

Groetjes de gidsen en de gidsenstaf!