S.P.A.R.C, een kennismaking:

Sinds 1986, geïnspireerd door een jarenlange deelname aan de J.O.T.A. (Jamboree On The Air) is uiteindelijk onze speltak S.P.A.R.C. (Scouting Prinsenbeek Amateur Radio Club) ontstaan. 
Directe aanleiding voor het ontstaan van S.P.A.R.C. was dat er geleidelijk meerdere scoutingleden een radiomachtiging wisten te behalen en er zodoende een geregelde uitwisseling van activiteiten ontstond.
Om die activiteiten in goede banen te leiden is de speltak S.P.A.R.C. opgericht.

Een wapenfeit dat niet onopgemerkt mag blijven is dat Scouting Prinsenbeek inmiddels een eigen radioroepnaam (callsign) PI9TP toegewezen heeft gekregen.

In de eerste jaren dat Scouting Prinsenbeek, Thomas More, aan de JOTA deelnam werd achter het scoutinggebouw steevast een "toren" als antennedrager gepionierd.
Een stevige klus waarbij uit houten steigerpalen en met touw geknoopte verbindingen (gepionierde verbindingen) een antennehoogte van ongeveer 15m werd bereikt met een vrij uitzicht naar alle windrichtingen.
Dat vrije uitzicht heeft zich door de jaren heen bewezen en kunnen we bogen op onvergetelijke JOTA-verbindingen.
Kortom,… wat is er nu mooier dan kinderen van een jaar of acht die elkaar niet kennen of ooit hebben gezien, maar wel een gemeenschappelijk verleden hebben, spontaan liedjes met elkaar te horen uitwisselen en zingen.
Dat overkwam ons bijvoorbeeld met een JOTA-station uit Zuid Afrika!

Met vragen over de SPARC of PI9TP kun je terecht op dit Contactformulier sparc

Jota - Joti.
Sparc.