Activiteiten Thomas-More
  
:

We gaan weer opstarten met onze bijeenkomsten.

Scouting Nederland heeft een advies uitgegeven hoe weer als scouting kunnen gaan draaien. vanaf 6 mei beginnen de verkenners en hierna zullen alle speltakken "normale "programma hervatten. Echt normaal is het uiteraard nog niet. de Gidsen, Verkenners en de Rowans en Sherpa's moeten evenals de leiding rekening houden met de 1,5 meter richtlijn. en alle bijeenkomsten zijn buiten. Iedere speltak heeft een bericht gestuurd naar hun leden met daarin de spelregels hoe we nu moeten gaan draaien.

De belangrijkste regels zijn:

  • Geen gebruik van de binnen zaal
  • Bij slecht weer gaat de fysieke opkomst niet door, speltak communiceert hier zelf over op een door hen gecommuniceerd tijdstip en wijze. Er zal dan een digitaal alternatief aangeboden worden.
  • Vooraf thuis naar de wc gaan. Indien wel van sanitair gebruik wordt gemaakt, er zijn extra hygiënische middelen voor handen en toiletten en deurklinken worden extra gereinigd.
  • Er is geen drinken, dus zelf meenemen van water wordt aangeraden.
  • Vragen en opmerkingen van ouders dienen zoveel mogelijk digitaal gesteld te worden om onnodige drukte bij aankomst en vertrek te voorkomen.
  • Benadruk in communicatie dat leden die alleen komen rechtstreeks en alléén (op broertjes/zusjes na) naar huis gaan. Indien er voor of na vertrek samenscholing van leden ontstaat mogen we niet meer fysiek draaien.

Zie ook: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus